Saturday, 25 April 2009

Californie, part 4!

Donderdag, 23 april 2009
Laatste dag in Palm Springs, jammer ik begon net te wennen aan de rust en de gebakkies (de oude taarten). Weer ontbeten op het terras, maar nu met een stoorzender aan tafel: Mats wilde liever binnen eten en heeft bijna de hele tijd gebruld.....grrrr!

Daarna op ons gemak de koffers inpakken en om ca. 11.30 u. vertrekken we naar Santa Monica, Los Angeles. De reis verloopt voorspoedig; zo voorspoedig dat Pat er helemaal slaperig van wordt en we moeten stoppen voor koffie! We stoppen bij een Burger King waar we gelijk belaagd worden door zwervers. Ik kan het niet laten om ze wat te geven, maar Pat had dat liever niet gedaan. Na de koffie en frietjes gaan we weer verder en al snel vinden we het hotel.


Het ligt echt maar 3 straten verwijderd van het strand en de pier van Santa Monica. We droppen onze bagage (kijken nog even naar een baseball wedstrijd waar we uitzicht op hebben vanuit de hotelkamer) en lopen er gelijk naar toe. Op de pier staat ook een reuzenrad waar de kinderen gelijk in willen, maar dat weten we uit te stellen tot een van de volgende dagen. Manon vindt vooral de trapeze school erg leuk en daar blijven we eigenlijk het langst staan kijken.

Na de pier rijden we nog even naar Venice Beach maar daar kan je niet echt goed bij komen met de auto en omdat de kinderen inmiddels doodmoe zijn en ruzie gaan maken op de achterbank gaan we maar weer terug. We stoppen bij de Mac voor wat Happy Meals maar helaas is Mats al in slaap gevallen! We nemen het eten mee terug naar de hotelkamer en eten het daar op. Daarna: bedtijd voor Tim en Manon!


Vrijdag, 24 april 2009
Omdat we vandaag tot 11 uur terecht kunnen voor het ontbijt komen we maar langzaam op gang. Het ontbijt is heerlijk: we eten donuts met chocolade, croissantjes, toast met jam, gekookte eieren, fruit en yogurt, mmmmmmm!

Daarna mijn favoriete koffie gehaald bij Starbucks in de hal van het hotel en op weg naar Rodeo Drive. Hier lopen we een rondje, maken veel foto's en gaan weer verder voor een sight seeing in Beverly Hills. Hier is niet veel te zien, maar het idee dat we er zijn is leuk.We hebben gisteren op tv gezien dat Griffith Park leuk is om te bezoeken en gaan nu daarheen. Onderweg raken we verdwaal in een memorial park (begraafplaats), dat zo onwijs groot is dat we er 20 minuten rondrijden en de uitgang niet meer kunnen vinden! En druk dat het er is! Overal lopen mensen, er zitten mensen te "picknicken" bij een begraafplaats en je ziet her en der meerdere kisten op het gras staan, niet te geloven! Gelukkig vinden we uiteindelijk toch de hekken van de uitgang en ernaast Griffith Park met zowaar een speeltuin!! Natuurlijk moeten we stoppen want de kinderen willen ERUIT!! Ok, dan maar.
Na een uurtje gaan we verder naar het "Observatory" van waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en waar we dan eindelijk duidelijk het woord "Hollywood" zien staan op de berg!! He he, eindelijk! Foto's maken natuurlijk!!Daarna bekijken we het Observatory van binnen waar Patrick best de hele dag had willen blijven, maar waar we na een uurtje ook weer vertrekken. Tijd om te winkelen!! We gaan naar de Promenade in 3rd Street waar we bij de Griek eten en waar we in een speciale Crocks winkel nieuwe schoenen kopen voor Manon en vesten voor de jongens bij de GAP! Leuk leuk leuk!!

Niet te geloven hoeveel verschillende Crocks ze hier hebben!!

En dan is de dag weer zo goed als voorbij. Terug naar het hotel, kinderen in bed en Pat doet de was (en ik typ dit...).
Tot de volgende keer en leuk dat jullie meegenieten!!
xxxx Monique

3 comments:

 1. Lots to see and do - you are going to have so many photos to scrap when you get home. LOL

  ReplyDelete
 2. Wauw, wat een prachtfoto's allemaal weer. En wat een avonturen beleven jullie allemaal in The States. Heel grappig ook die foto bij de Plastic Surgery. En wat een gaaf reuzenrad. Geniet er weer van:)

  Ik ga overigens morgen naar Barcelona voor een paar daagjes. Dus helaas even geen computer in de buurt om jullie vakantieverhalen te volgen. Maar verder nog een fijne vakantie gewenst! Ik zal woensdag weer verderlezen;)

  ReplyDelete
 3. Have really enjoyed looking at all your holiday snaps over the past week or so, Monique.

  My absolute favourite shot is the "Plastic Surgery - Rodeo Drive" one. Your youngest boy looks like a laugh a minute. His expression in this photo is classic - love it!

  ReplyDelete