Wednesday, 22 April 2009

Californie, part 2 - San Diego en Palm Springs

Maandag, 20 april: weer zo vroeg opgestaan, om 7 uur en voor 8 uur zaten we in de ontbijtzaal. Vandaag maar eens een keer geen roerei met worstjes genomen, maar zelfgebakken wafels met siroop en slagroom (oh oh, de kilo's vliegen eraan). Daarna zijn we langs de kust naar het noorden van San Diego gereden, naar La Jolla. Schitterend!! Overal zie je surfers, palmbomen, mooie strandhuizen en ook hier weer veel zeehonden en pelikanen (en squirrels) ....allemaal dingen die je thuis niet ziet en die je hier verwacht. In de auto spelen we heel hard muziek van de Beach Boys: surfing surfing! Manon denkt dat we gek geworden zijn en vindt de muziek verschrikkelijk en als wij haar zeggen dat ze dit later vast ook leuke muziek vindt dan weet ze het zeker: haar ouders zijn OUD en snappen er niks van!!


Oh ja, onderweg zagen we deze schoolbussen. Stoppen!! Ik moet een foto maken!!

Onderweg koffie drinken bij Starbucks maar omdat het ook vandaag weer zo warm is gaan we op tijd terug naar het hotel om te zwemmen (hoor je de kinderen juichen??? volgende vakantie is gewoon in een Center Parcs huisje met zwemparadijs....). Na het zwemmen gaan we boeken en cd's kopen bij Borders!!! Joepie, nu juich ik!! In 10 minuten 6 boeken en 2 cd's uitgezocht (cd's zijn Greatest Hits van Trisha Yearwood en een cd van Robert Plant en Alison Kraus) en dan nog snel even naar Target waar we o.a. een stapel t-shirts kopen met Amerikaanse prints erop. Snel snel terug naar het hotel want van 5 tot 7 uur kan je er gratis eten!! En ja, ja, dat is echt iets voor ons Nederlanders. maar ik moet zeggen dat ik het ook erg lekker vond: taco chips met kaassaus, creme fraiche, een chili sausje, groene pepers en geraspte kaas erover met Cherry Coke erbij, mmmmmmm! en voor de kinderen cakejes toe. Manon en Tim springen nog een keer in het zwembad want daarvan krijgen ze maar geen genoeg. Mats boos, want die wil ook, maar ja, die mag niet zonder ouder erbij en helaas...die hebben geen zin.
Dan de dinsdag: vandaag is het uitcheck-dag want we gaan naar Palm Springs. Na het ontbijt (toch maar weer die eieren met worstjes) nog even een deel van de binnenstad van SD bekeken en het stadion van de Padres (het baseball team van SD). Om 12 uur uitgecheckt en vertrokken naar Palm Springs. Onderweg wat gegeten bij de Mac (wat gewoontjes) en me verbaasd hoe snel de omgeving hier verandert: van een onwijs grote stad met veel water en palmbomen naar een woestijn met cactussen en bergen op de achtergrond (en ook wel palmbomen) en HEET dat het hier is!!!
Om een uur of 3 in het Hilton ingecheckt en omdat Pat een " diamond" member is kregen een supermooie kamer met tuin met ligbedden aan het zwembad. Het is alleen zo verschrikkelijk heet hier dat je echt niet in de tuin kan gaan liggen! De kinderen en Pat liggen om 5 over 3 al in het zwembad en ik volg wat langzamer met mijn boek en ga op een ligbed liggen lezen. De overige gasten zijn allemaal gebakkies (ouwe taarten wel te verstaan) en volgens mij vinden ze ons wat luidruchtig..... hoe zou dat nou komen? Om een uur of 5 gaan we naar de hoofdstraat terug waar we bij Ruby's Diner gaan eten; Leuk!!!!

Vanille shake, hotdogs en burgers....Amerikaanser kan niet!

Ik mag in ons botsautootje terug rijden (we hebben best een grote Toyota, maar die automaten maken dat het net kermisauto's zijn, vind je niet Miek?), maar waar was nou toch ook alweer die straat met ons hotel??? in het donker niet terug te vinden! Na een aantal U-turns uiteindelijk toch de goede straat te pakken en nu ligt dan eindelijk ons kroost te slapen en hebben wij een uurtje rust!!!

7 comments:

 1. OMG all that cream on everything!!!! LOL. Love the pelicans - we saw a lot of them in Australia and they are awesome.

  ReplyDelete
 2. Jullie luid? Wel nee, hoe komen ze erbij! Hahaha heerlijk! Een zwembad bijna voor jullie alleen. Heb je al een boek uit? En super cd's. Maar ook vast niet de juiste volgens Manon.
  Wacht maar, als je eenmaal gewend bent aan een automaat wil je niet anders meer en ruil je je rode autotje in!
  Geniet weer lekker verder! Ik kijk uit naar het volgende avontuur,
  liefs,
  Miek

  ReplyDelete
 3. Oh, Monique, wat klinkt dat allemaal geweldig!!!!!! Zit hier een beetje jaloers te wezen :), geniet maar lekker!! Leuk om mee te lezen! Nog veel plezier!

  ReplyDelete
 4. Zo te lezen hebben jullie een heerlijke vakantie. Leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie belevenissen. Geniet er maar van!!
  Groetjes
  Yvonne

  ReplyDelete
 5. Oh, wauw, wat klinkt dat heerlijk! Ik wil ook naar de USA:D :D Maar ik heb ook niet te klagen, want wij gaan zondag naar Barcelona...

  Supermooie foto's allemaal. Die schoolbussenfoto is inderdaad prachtig. Ik voel een layout aan komen! En al dat heerlijke eten. Ik geloof dat jullie je wel vermaken daar. En die kilo's gaan er vanzelf wel weer af:)

  ReplyDelete
 6. Wat leuk weer! Ik ga nu elke dag even je blog checken hoor :) have fun!!!
  Groetjes, Stefanie

  ReplyDelete
 7. Wat ziet het er allemaal heerlijk uit.
  Mooie foto's, mooi weer en heerlijk eten, wat willen we nog meer.
  Leuk om regelmatig wat van jullie te horen, geniet lekker verder, veel plezier en een dikke kus aan de kids.
  Groetjes Nelly

  ReplyDelete