Saturday, 2 May 2009

Californie, part 10 - Route number 1

Donderdag, 30 april 2009

Vandaag wordt echt een reisdag, we vertrekken uit San Luis Obispo en gaat via de kustroute, route nr. 1, naar Pleasanton. We vertrekken om half 11, weer veel later dan de planning! (maar ik ben blij dat we niet hoeven te fietsen!)

Al na 20 minuten wil Pat van de route af om "Morro Rock" in Morro Bay te bekijken. Deze rots is al miljoenen jaren oud en daar moet een foto van gemaakt worden. We laten alleen Pat uitstappen, want wij zien het zo wel goed genoeg.

Dan weer verder, nu naar Hearst Castle. Een geweldig groot kasteel boven op een berg. Zo groot dat er wel 4 verschillende tours gegeven worden. Helaas staat het zo ver van de weg dat we niet verder komen dan het visitor center. Ik spring met de kinderen snel uit de auto want ze moeten allemaal naar de wc. Als we terugkomen bij de auto dan is die weg!! Leuk is dat. Loop ik hier met 3 kinderen en Pat en de auto zijn weg en ik heb geen geld, want dat ligt ook nog in de auto. Natuurlijk vinden we Pat wel weer, maar pas na een kwartier...... We maken vanuit de verte een foto van het kasteel, bekijken binnen nog wat foto's en folders en halen koffie en m&m's en dan weer verder! (als je heel goed kijkt, zie je het kasteel in de verte op de top...)

Net als 3 jaar geleden stoppen we bij een strandje dat vol ligt met zeeleeuwen en zee-olifanten. Als we uit de auto stappen worden we bestormd door eekhoorntjes. Wel leuk, maar het zijn er wel erg veel. Dan lopen we naar het punt vanwaar je goed uitzicht hebt op het strand en wat we daar zien! honderden zeeleeuwen op een kluit!! Zo veel heb ik er nog nooit gezien, geweldig!! Nog meer foto's maken natuurlijk!

We lunchen een half uurtje verderop bij "Ragged Point": hotdogs, burgers, friet en cola (oh oh wat zijn we gezond bezig....maar niet heus).

En dan gaan we weer verder....de weg is prachtig; slingert helemaal langs de kunst van de Pacific Ocean. Het schiet alleen niet erg op! Bij een lokaal postkantoortje (zo leuk, in de middle of nowhere) stoppen we eventjes om onze benen te strekken en voor koffie.

Na uren rijden komen we bij Carmel. Dit stadje is zo leuk, hier moeten we echt even kijken. De huisjes zouden zo uit een sprookjesalbum kunnen komen....We blijven niet zo lang want we moeten nog best een eind. Dat is ook de reden dat we Monterey voorbij rijden, hier zijn we 3 jaar geleden al uitgebreid geweest. Op de weg wordt het steeds drukker omdat de spits begint (Mats is al in de slaap gevallen op de achterbank).
Uiteindelijk komen we 7 uur aan in Pleasanton! en het is hier heerlijk bekend!! Toen we hier vorige keer waren zijn we hier ruim 2 weken geweest en daarom voelt het nu heel "eigen".

Het hotel valt dit keer een beetje tegen. Het is wel gewoon een Marriot hotel, maar het is erg "kaal" en het zwembad is dicht (daar komen we pas achter als Manon er al in ligt... ze wordt er direct uitgestuurd). Nou ja, we zijn er toch alleen maar om te slapen.

We gaan bij Chili's eten (Patricks favoriete restaurant) en daarna..... slapen!

en dit was de donderdag....

2 comments:

  1. Prachtig al die foto's. Vooral dat schattige eekhoorntje. Wel jammer dat het hotel wat tegenvalt.

    ReplyDelete
  2. Well, I can't read your descriptions, but the pictures (from this and all vacation posts) are great. It looks like you had a great time and I'm so happy for you!

    ReplyDelete