Friday, 25 June 2010

De Griezels / The Twits

In maart hadden de groepen 6 en 7 bij Tim op school een dagje toneelles op de VAK in Delft. Ze speelden het toneelstuk "De Griezels" van Roald Dahl en dat was toch GAAF!!! Ze hadden de hele dag geoefend, zelf kleding en decor gemaakt, muziek & dans & tekst geleerd en aan het eind van de middag mochten de ouders komen kijken. Nou, wij vonden het helemaal geweldig en hebben echt genoten.

For the week 4 challenge from My Little Shoebox (create a layout with Flying High) I created this page about Timothy who featured in "The Twits", a play from Roald Dahl with lots of animals inlcuding birds. As Timothy was one of the birds who got caught in the glue in the tree, the papers from the Flying High line were just perfect for these photos!! If you're not familiar with this book from Roald Dahl then I highly recommend it to you!!  

Mocht je het verhaal niet kennen dan is het echt de moeite waard om het boek eens te lezen. In het kort komt het hier op neer: "Meneer en mevrouw Griezel zijn een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuze Kribbenbijters in elkaars bed of dienen ze levende kronkelspaghetti op als avondeten. Meneer Griezel is gek op vogelpastei en om vogels te vangen voor de pastei smeert hij een boom in de tuin in met lijm en vangt op die manier elke dag vogels. Verder droomt hij al jaren van zijn eigen Grote ondersteboven apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!!"

Timothy was één van de "plakvogels" (= één van de vogels die vast komt te zitten in de lijm in de boom) en die zijn in het toneelstuk te herkennen aan de oranje/rode kleding.

Nu is op de Facebook pagina van My Little Shoebox een 6 weekse challenge bezig en week 4 is "maak een layout met de Flying High line". Laat die lijn nou perfect zijn voor de foto's van Tims toneelsstuk!!! 

Dus ziehier een layout over De Griezels:
So here's my layout:


en een collage van de details:


De kinderen hadden allemaal zelf een uitnodiging voor de ouders gemaakt en die heb ik in de layout verwerkt. Omdat-ie zo groot was heb ik 'm wel in stukjes geknipt: de griezels allemaal apart en de tekst apart, die ik eerst weer met Glimmer Mist heb bespoten anders was-ie wel erg wit. 

I incorparated Timothy's invitation in my layout but had to cut it in little pieces because it was too big. I cut out the text and misted it before I used it and then I cut out the "creeps" Tim had drawn and placed them on my page as well.   

Het gele vogeltje had ik net besteld bij My Little Bit of Whimsy en kwam gelijk perfect van pas!

The little birdie pin I just ordered from My Little Bit of Whimsy was the perfect finishing touch!

Dit is het voor nu, enne mocht je niks te lezen hebben..... Roald Dahl is errug leuk! 

Thanks for stopping by my blog and hope to see you again soon!

Fijn weekend!! Enjoy your weekend!!
Groetjes, Hugs,
Monique

6 comments:

 1. Dat is nog eens een leuk idee voor de kinderen! Al helemaal als ze ook nog zelf uitnodigingen, decors etc. mogen maken. En je hebt er een prachtig lootje mee gemaakt! Ik vind het ook zo leuk dat je ook de uitnodiging op de layout hebt verwerkt.

  ReplyDelete
 2. Geweldig, wat een voorstelling moet dat geweest zijn. Je layout is zo leuk, je kon gelijk je nieuwe spullen gebruiken.

  ReplyDelete
 3. Wat superleuk, deze LO!Die nieuwe spullen wisten precies wanneer ze nodig waren :)

  Heerlijk, dat die kinderen zo'n leuke voorstelling hebben kunnen maken en met wat voor onderwerp ook! Ik ben gek op Roald Dahl, superleuke boeken!

  Groetjes, Marjan

  ReplyDelete
 4. Wat een leuke layout en wat een onwijs leuk onderwerp. Het zal een feest geweest zijn.

  Groetjes Angelique

  ReplyDelete
 5. Anonymous28 June, 2010

  Dat klinkt supergaaf zeg! Leuk voor Tim. En ja, Roald Dahl is heel leuk om lezen - mee eens :) En wat een leuke layout heb je gemaakt. Het plezier spat er van af. Gaaf!
  Groetjes, Stefanie

  ReplyDelete
 6. You just create wonders with those papers. WOW!

  ReplyDelete