Thursday, 7 May 2009

Californie, part 15 - Napa Valley

Woensdag 6 mei 2009

Vandaag moeten we gedag zeggen tegen tante Elly; vreselijk!! We hebben zo'n heerlijke tijd bij haar gehad en ze is zooooo lief en het idee dat we haar in ieder geval 1 jaar niet zullen zien, maar waarschijnlijk langer is niet leuk. Ook het gedag zeggen tegen Rene, Alison, Elayna en Nathan gisteren was niet leuk. Vooral Manon en Elayna zullen elkaar missen, die waren helemaal aan elkaar verknocht!

Om 11.15 u. vertrekken we dan toch en onder luid daggeroep en uitbundig gezwaai rijden we de straat uit....op weg naar Napa en Rudy! Het is in Sacramento schitterend weer maar hoe dichter we bij Napa komen hoe donkerder het wordt en als we na een uurtje bij het hotel aankomen regent het behoorlijk. Jammer hoor, dat betekent geen rondrit op de tractor door de wijnvelden. Het hotel is werkelijk schitterend!! met een binnen- en buitenzwembad en vijvers met witte en zwarte zwanen en schildpadden! De kinderen springen gelijk in het binnenzwembad maar na een half uurtje roepen we ze er weer uit....we gaan naar Rudy!Rudy zit al klaar met allemaal flessen wijn en een schaal olijvenbrood met olijfolie. Voor de kinderen ligt er genoeg speelgoed en voor Manon haalt hij zijn Apple laptop; waarom zijn ze hier allemaal zo aardig??? We blijven zo'n 2 uur en Rudy vertelt alles over de wijnen, het wijnmaken en de wijngaard. We proeven alle wijnen die daar gemaakt worden, maar ik spuug wel alles weer uit omdat ik naar het hotel terug moet rijden. Patrick drinkt natuurlijk minstens de helft op!! (maar volgens mij drinkt hij stiekem alles op en spuugt hij voor de vorm in het bekertje! LOL). Tot slot laat Rudy ons nog zien waar de wijn gemaakt wordt en waar de vaten enz. liggen en mogen de kinderen nog even in een wijntank kruipen!


Als afscheidsgeschenk krijgt Pat nog 2 flessen dure wijn mee; eentje waar we net een slokje uit gedronken hebben en een nieuwe fles voor thuis.....65$ in de winkel!! Wat zal hij genieten!
Rudy, thank you so much for a wonderful afternoon!!!!

Terug in het hotel is net het happy hour begonnen en scheppen de kinderen zeker 4 zakken popcorn each (eentje van Tim is voor de vogels want die belandt op de grond....) en wij eten 3 schoteltjes met nachos en peentjes met saus en veeeel cola! Tim en Manon gaan nog even zwemmen en dan is er weer een dag voorbij.

xxxx
Monique

4 comments:

 1. OMG what a fabulous pool. Thats an interesting visit to the winery.

  ReplyDelete
 2. Afscheid nemen is altijd jammer. Maar zo te zien is jullie nieuwe bestemming ook heel mooi. Wat leuk zo'n wijnproeverij, en natuurlijk al helemaal als je ook nog gratis wijn krijgt:)

  ReplyDelete
 3. Op naar de trams en de SF brug. De serie Charmed speelde zich daar af, dat wist Robin gelijk te vertellen!
  Bijzonder hoe nichtjes, die elkaar amper kennen, zo'n band kunnen hebben.
  Geniet nog maar lekker!
  liefs,
  Miek

  ReplyDelete
 4. Heb even weer je foto's en verhalen gelezen. Wow wat een geweldige tijd hebben jullie zeg! Heerlijk! Veel plezier verder.

  gr sonja

  ReplyDelete