Thursday, 23 April 2009

Californie, part 3 - Palm Springs

Woensdag alweer, wat vliegt de tijd! We zijn al bijna een week in Amerika! Ik wil dat het langzamer gaat, er is nog zoveel te doen en te zien!

Vandaag ging om 6 uur de wekker en om 6.08 u. en om 6.16 u.....en ik wist niet hoe die uit moest en kon in het donker ook niet zien waar de uit-knop zat (niet dat het had uitgemaakt als het licht geweest was, want ik heb steeds vaker mijn leesbrilletje nodig...). Niemand had de wekker gezet - zeiden ze - maar ik verdenk Mats ervan. Nou ja, toen waren we toch wakker dus maar gelijk eruit. Dus zaten we om half 8 op het restaurantterras te ontbijten; zo leuk bij het zwembad! De eerste zonaanbidster lag er al! Moet ook wel want om half 8 is dat nog te doen, een uur later is het al te heet.


Om 8.45 u. gaan we op weg naar het Joshua Tree National Park. We vinden het makkelijk en starten bij het Visitor Center. Op dat moment komt Patrick erachter dat we nog maar een halve tank benzine hebben en in het park is echt geen benzinestation....nou ja, het moet kunnen (maar toch voelt het niet lekker). Als je zonder te stoppen door het park zou rijden van zuid naar noord duurt het ca. 2 uur. Dat lukt natuurlijk niet want na 1 minuut zien we al een schildpad langs de kant van de weg lopen. Stop!!! Mats wil eruit om 'm in het echt te zien en Manon eigenlijk ook wel. Tim boeit het allemaal niet zo.....


Verder stoppen we nog vaak om foto's te nemen, zoals natuurlijk van de Joshua trees, cactussen, de schedelrots, enz., maar dieren zien we verder niet meer.

Dit is nou een Joshua Tree, the " tree of life":

En hoe vind je de "skull rock" ?

Het uitkijkpunt dat een stuk omrijden is slaan we voor de zekerheid maar over want het wijzertje van de benzinemeter zit nu wel erg laag. Aan het eind van het park is gelukkig een benzinestation!! Onderweg zien we deze brievenbussen; erg Amerikaans he?


Joepie, daar is een Starbucks met ernaast een " frozen yogurt" tentje. Daar zijn we wel aan toe naar uren in de woestijn! Hier kunnen de kinderen zelf een smaakje ijs kiezen en in een bakje doen en daarna zoveel " toppings" kiezen als ze willen - er zijn er wel 20! De prijs gaat naar gewicht en het valt best mee wat ze kosten; die van Mats 2 dollar nog wat en die van de andere twee 3 dollar nog wat. Pat en ik halen ice coffee "white chocolate mocha". Heerlijk!!!

Dan snel terug naar het hotel om te zwemmen (ik ook!). Echt heerlijk want het is zo warm! (al is het niet in de 40 graden zoals gezegd werd). Na het zwemmen nog naar Borders geweest waar ik nog een boek en 2 scraptijdschriften heb gevonden en uiteindelijk gegeten in het hotel. Was heerlijk, gegrilde zalm voor Pat en voor mij, Mats had kipnuggets met friet, Manon fish and chips en Tim pasgetti (was natuurlijk spaghetti).

En dit was weer een dag.
xxxxx Monique

3 comments:

 1. Wat een verschil in scenery, heel mooi. Nog meer scrapmagazines? Wil ik allemaal lezen hoor! Krijg je daar niet verschrikkelijk de kriebels om te scrappen?
  Veel plezier weer.
  liefs
  Miek

  ReplyDelete
 2. Dat park is werkelijk schitterend. Het lijkt me ook prachtig om bijvoorbeeld zo'n schildpad in het echt te zien. En heerlijk die 'zelfgemaakte' ijsjes. Alvast veel plezier morgen!

  ReplyDelete
 3. The kids are in ice-cream heaven. The park looks great and soooo different.

  ReplyDelete